Ontluisterend Tottenham verliest van Sheffield United

Ontluisterend Tottenham verliest van Sheffield United

2 juli 2020 – Tottenham Hotspur heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In de strijd om Europees voetbal verloren de Londenaren de uitwedstrijd tegen concurrent Sheffield United: 3-1. Het elftal van José Mourinho had veelvuldig de bal, maar kon voorin geen potten breken. Daarnaast stond Tottenham achterin te schutteren.José Mourinho koos voorin voor Steven Bergwijn, Harry Kane, Heung-min Son en Lucas Moura. Des te opvallender dat Spurs zo tandeloos speelde. Het degelijke Sheffield legde ook geen sprankelend voetbal op de mat, maar toonde zich wel uiterst effectief voor het doel van Hugo Lloris en profiteerde dankbaar van fouten achterin.

Sander Berge opende na een half uur het niets de score. Voor de duurste speler aller tijden van Sheffield betekende dat zijn eerste doelpunt in de Premier League. Tottenham dacht vervolgens direct voor de gelijkmaker te tekenen. Kane scoorde na goed voorbereidend werk van Moura, maar constateerde de VAR een handsbal van de aangever. Het resulteerde in een boze Mourinho langs de lijn.

De Portugees had ook alle reden om boos te zijn op zijn spelers. Spurs hobbelde in de tweede helft verder en kreeg er nog twee om de oren. Lys Mousset verdubbelde de voorsprong door een enorme dekkingsfout van dichtbij binnen te tikken. Ook bij de 3-0 was de defensie een gatenkaas. Oliver McBurnie kwam veel te makkelijk voor zijn man en gaf hij Lloris voor de derde keer het nakijken.

Voor Tottenham kwam de 3-1 van Kane, die in totaal drie treffers afgekeurd zag worden, veel te laat. Zes wedstrijden voor het einde moet de club uit Londen nog alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te bereiken. Door de nederlaag is Tottenham afgezakt naar de negende plaats en staat Sheffield zevende.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020