Vrouwenteams van Ajax, PSV en FC Twente krijgen UEFA-licentie

2 juli 2020, 18:45

Ajax, PSV en FC Twente hebben een UEFA-licentie gekregen. Voor het eerst in de geschiedenis deelt de Europese voetbalbond licenties uit aan clubs met een vrouwentak. Deze is nodig om mee te kunnen doen aan de UEFA Women's Champions League. Het deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen betekent niet automatisch dat een licentie wordt afgegeven.

Aan de Champions League kunnen dit seizoen voor het eerst twee Nederlandse clubs meedoen. PSV is al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi, de vrouwenploeg van Ajax spelen eerst nog play-offs. Twente vertegenwoordigde Nederland dit seizoen, maar de landskampioen van vorig jaar is komend seizoen niet actief in Europa.

Meer teams in Europa past bij de ambities van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Recent gaven de KNVB en clubs de Eredivisie nog een impuls. De partijen sloten een convenant waarmee competitie op zoek kan naar partners, waaronder een naamgever voor de competitie, een media- en een maatschappelijk partner. Het doel van het convenant om meer gezicht te geven aan de Eredivisie Vrouwen en de commerciële en maatschappelijke waarde van de competitie te vergroten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen