Davids in dialooggroep slavernijverleden, Sneijder over racisme

2 juli 2020, 18:15

Voormalig profvoetballer Edgar Davids is op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse zaken toegetreden tot het 'adviescollege dialooggroep van het slavernijverleden'. Naast de voetballer nemen Lilian Gonçalves-Ho Kang You, Hannie Kool-Blokland, Glenn de Randamie (Typhoon) en Ruben Severina plaats in het orgaan, onder leiding van voorzitter Frits Goedgedrag.

De komende tijd start een 'adviescollege dialooggroep slavernijverleden' een reeks gesprekstafels over het slavernijverleden en de doorwerking daarvan in de hedendaagse samenleving. Het doel van de gesprekken is gericht op verbinding en een bredere erkenning van dit gedeelde verleden, zo kondigde de Rijksoverheid recent aan. In 2021 levert deze dialooggroep tevens een rapport met bevindingen op aan de minister van Buitenlandse Zaken.

Sneijder over racisme

Verder kwam er vandaag (donderdag) een interview met Wesley Sneijder naar buiten, waarin hem wordt gevraagd naar zijn mening in het huidige racismedebat. De recordinternational liet eerder weten zich aan te sluiten bij de woorden van Johan Derksen en besprak het onderwerp racisme recent ook met Ajacied Quincy Promes.

"Ik vroeg hem: maak jij het weleens mee? Hij zei nee. Racisme valt absoluut niet goed te praten, maar we moeten niet doorslaan", vindt Sneijder tegenover de Volkskrant. "Volgens mij is Nederland het meest multiculturele land ter wereld. Alles kan en mag. Laten we het peaceful houden met elkaar." Zelf heeft Sneijder Turkse, Marokkaanse en Surinaamse vrienden. "Ik maak alle kleuren mee en heb met alle kleuren gevoetbald."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen