Dessers verdedigt Eredivisie: "Ik heb tegen De Ligt gespeeld"

Dessers verdedigt Eredivisie: "Ik heb tegen De Ligt gespeeld"

2 juli 2020 – Cyriel Dessers kreeg tijdens zijn presentatie bij Racing Genk ook vragen over de Eredivisie. Volgens de Belgen is het vooral aanvallen in de Nederlandse competitie en heeft verdedigen geen prioriteit. Dessers is het daar niet helemaal mee eens. "Ik heb tegen Matthijs de Ligt gespeeld, die voor 85 miljoen euro verkocht is aan Juventus", stelt de topscorer van de Eredivisie."Ik denk toch dat hij een goeie verdediger is. En hij is niet de enige. Ik heb in Nederland gewoon tegen prima verdedigers gespeeld", citeert Het Laatste Nieuws de aanwinst van Genk. "Ik weet dat de Belgen een beetje schamper kunnen doen over de Nederlandse competitie. Maar er wordt daar een goed niveau gehaald. Ik zal me hier natuurlijk wel moeten aanpassen, ik ben er zeker van dat ik hier ook mijn goals zal maken."

Dessers loofde ook Erik ten Hag. "Toen ik naar Nederland trok, dácht ik dat ik heel hard trainde, maar nu besef ik dat ik toen nog niet de echte topprof was. Ook al deed ik wel mijn best. Voetbaltechnisch en tactisch heb ik veel geleerd, onder meer van Erik ten Hag. Er is ook een bepaalde rust in mijn hoofd gekomen als ik voor de goal kom. Dat heb ik ook getoond afgelopen seizoen, denk ik. Ik denk daarom dat het beste nog moet komen."

De transfer naar Genk ziet Dessers als een ideale stap. "Ik ben redelijk laat in het profvoetbal gekomen en heb daardoor nog veel te leren. Ik ben ervan overtuigd dat dit een club is waar dat zeker moet kunnen. Dit is een grote stap vooruit. Van een goeie middenmotor naar een topclub. Ik was er ook aan toe en ik ben heel blij om eindelijk voor die topclub te kunnen spelen. Bovendien is Genk niet zomaar een club voor mij."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020