'FC Utrecht nadert komst Arzani en hoopt nog op Mahi'

'FC Utrecht nadert komst Arzani en hoopt nog op Mahi'

2 juli 2020 – FC Utrecht is heel dicht bij het binnenhalen van Daniel Arzani (21). De Australische buitenspeler wordt komend seizoen vermoedelijk gehuurd van Manchester City, dat hem in 2018 overnam van Melbourne City en sindsdien verhuurde. Ook hebben de Domstedelingen de hoop op Mimoun Mahi (FC Zürich) nog niet opgegeven.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Door het vertrek van huurlingen Kristoffer Peterson en Issah Abass zijn de mogelijk op de flanken voorin flink afgenomen voor trainer John van den Brom, waardoor er gezocht wordt naar versterkingen. Vanuit het buitenland kwam eerder deze week al het sterke gerucht dat Arzani – die op het WK 2018 nog samenwerkte met Bert van Marwijk – op weg was naar Nederland: NAC Breda en FC Twente werden genoemd als vermoedelijke bestemmingen, maar het wordt dus de Domstad.

Zodra het papierwerk is afgerond, is de loontransfer officieel. De in Iran geboren aanvaller werkte bij Melbourne City eerder ook al samen met John van 't Schip en gaat in Utrecht dus voor de derde keer samenwerken met een Nederlandse trainer. Zijn uitleenbeurt werd min of meer afgesproken toen de deal van jeugdkeeper Mikki van Sas, die recent de omgekeerde overstap maakte, rondkwam. Het gaat om een verhuurperiode, zoals Arzani de laatste twee jaar bij Celtic werd gestald. Dat werd door veel blessureleed geen succes: de multi-inzetbare buitenspeler kwam tot twee officiële duels voor de kampioen van Schotland. 

Lees ook: Ambitieus Utrecht wil top-drie aanvallen en denkt aan Mahi

Hoop op Mahi
De komst van Mimoun Mahi is nog wel wat verder weg, toch staat de voormalig speler van FC Groningen nog wel degelijk op het wensenlijstje van technisch directeur Jordy Zuiddam. Hoewel hij aangaf 'nog goed te zitten' in Zürich en er meer belangstelling is vanuit Nederland, hoopt FC Utrecht hem over te nemen van de Zwitserse club, waar hij nog tot en met 2022 vastligt. Zijn doel was echter om Europa League-voetbal te spelen en juist dat was vorig seizoen niet het geval bij Zürich en wordt ook voor komend jaar moeilijk. Europees voetbal zal overigens komend jaar met FC Utrecht ook niet gebeuren omdat er een streep door het restant van de Eredivisie en de bekerfinale ging.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020