Guardiola gaat City in de zomer ombouwen, geen Sané of Sancho

Guardiola gaat City in de zomer ombouwen, geen Sané of Sancho

2 juli 2020 – Pep Guardiola is van plan om Manchester City in de komende zomer te renoveren. Volgens de Catalaanse coach is een verbouwing van het elftal nodig om komend seizoen een echte uitdager te worden van Liverpool. Dat gebeurt zonder Leroy Sané, die voor een transfer naar Bayern München vertrekt en de komst van Jadon Sancho is ook niet aan de orde.Dat heeft Guardiola laten weten in de Engelse media. "Jadon Sancho is in 2017 niet vertrokken om nu alweer terug te komen. Dat zou geen zin hebben", verwees hij de geruchten dat The Citizens de buitenspeler van Borussia Dortmund willen overnemen naar de prullenbak. Drie jaar geleden maakte hij juist nog de omgekeerde overstap naar BVB.

Komende zomer zal verder David Silva vertrekken, terwijl de contracten van Fernandinho (35) en Sergio Agüero (32) een jaar later aflopen. "Ik weet niet of ze hun contract gaan verlengen of niet. Sommige spelers moeten vervangen worden. Dat is geen ramp, maar onderdeel van het voetbal", zei Guardiola. "We hebben exceptionele spelers, maar na dit seizoen moeten we opnieuw een ploeg bouwen die kan meedoen voor de titel. Dat overkomt elke topclub." Dit seizoen eindigt Cty met een forse achterstand op de tweede plaats achter Liverpool.

Sané gekeurd in München
Een van de spelers die er in elk geval niet meer bij is, is Leroy Sané. Pep Guardiola bevestigde het aanstaande vertrek van de buitenspeler naar Bayern München, dat hem gisteren (woensdag) al van het vliegveld in München haalde voor de medische keuring. Die is reeds achter de rug, toch verwacht Bild dat de presentatie vandaag (donderdag) nog niet wordt gehouden door Der Rekordmeister.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020