Falende Krul krijgt steun van coach, Moyes ziedend over de VAR

Falende Krul krijgt steun van coach, Moyes ziedend over de VAR

2 juli 2020 – Tim Krul ging woensdagavond gruwelijk in de fout namens Norwich City tegen Arsenal, waardoor The Gunners de eerste van de uiteindelijke vier doelpunten op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Toch werd de doelman beschermd door zijn trainer Daniel Farke na het duel. "Hij is een echte leider in de groep en waarschijnlijk een van de meest stabiele spelers die we hebben dit seizoen."Dat zei hij in de Engelse media over de blunder van Krul, die in zijn ogen juist in een uitstekende vorm verkeerde. "Tim is bezig aan een geweldig seizoen, maar ook hij kan weleens een fout maken. We zijn allemaal mensen", zei Farke, die uiteraard wel stevig baalde van de flater. "Het was een cruciaal moment. We kwamen in een soort moment van zelfmedelijden terecht en kwamen daardoor niet in de wedstrijd."

De doelman wist volgens de coach zelf ook wel dat hij fout zat. "Tim is erg zelfkritisch en hij weet zelf ook dat hij een grote fout heeft gemaakt", aldus Farke, die met Norwich City stijf onderaan staat in de Premier League. "In deze fase kunnen we zulke fouten niet gebruiken. Maar we geven niet op. Zo lang er een kans is op handhaving, gaan we ervoor."

Moyes woest op de VAR
In de Premier League ging het woensdag ook over de beslissing van de VAR om het eerste doelpunt van West Ham United tegen Chelsea af te keuren. Na een onoverzichtelijke klutssituatie had de VAR minutenlang nodig om tot de conclusie te komen dat Antonio uiteindelijk op een moment in de scrimmage de bal raakte in buitenspelsituatie.

"Ik klaag normaal gesproken niet over beslissingen van de arbitrage, maar nu kan ik er niet omheen. Iedereen vertelt me dat het doelpunt gewoon had moeten tellen. Ik begin het vertrouwen in de VAR te verliezen", zei hij over het desbetreffende moment, dat West Ham United uiteindelijk niet fataal werd (3-2 winst). Ook dat het zólang duurde, frustreerde Moyes. "Ik vroeg me af of er ooit nog een beslissing zouden gaan krijgen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020