PEC achteruit in spelersbudget, Fortuna blij met transfers

PEC achteruit in spelersbudget, Fortuna blij met transfers

2 juli 2020 – PEC Zwolle gaat door de coronacrisis liefst 1,2 miljoen euro achteruit in het spelersbudget voor komend seizoen. Net als veel andere clubs heeft de club uit Overijssel te kampen met de gevolgen van de coronacrisis, mede daardoor liep het back Gijs Smal mis.Dat vertelt technisch manager Mike Willems tegenover Voetbal International. "Uit de feedback die we hebben gekregen bleek ons aanbod te laag én had hij in Enschede meer uitzicht op speelminuten", stelt Willems over Smal die voor FC Twente koos. Willems waarschuwt wel voor het grote verschil tussen de Ere- en Eerste Divisie. "Vorig jaar kwam Sam Kersten over van FC Den Bosch. Die stond op de eerste training over te geven in de bosjes. Het niveau en tempo lag veel hoger."

Hoewel Rico Strieder vandaag officieel werd binnengehaald, worden er in principe geen (grote) transferbedragen meer betaald door PEC Zwolle de komende tijd. Ook gaan nieuwe spelers minder verdienen dan voorheen. "We respecteren de contracten die de jongens hebben. Nieuwe spelers gaan echter andere salarissen verdienen dan wat hier in het verleden is betaald."

Transfersommen bij Fortuna
Bij Fortuna Sittard zijn de gevolgen door de coronacrisis iets minder ingeslagen, mede doordat Amadou Ciss (Amiens) en Mark Diemers (Feyenoord) voor mooie bedragen werden verkocht. Ciss ging voor 1,2 miljoen euro weg, nadat hij twee jaar geleden voor 160.000 euro werd aangetrokken.

Ivo Pfennings vindt de transfers niet verassend, vertelt hij tegenover VI. "Clubs die voorheen misschien een categorie duurder zochten, komen nu eerder bij onze spelers uit. Wij zijn er blij mee. Deze transfers geven weer een beetje rust, en vertrouwen om deze periode goed door te komen. Een deel van het geld reserveren we om nieuwe spelers te halen. Zoals Emil Hansson laatst, ook een aanwinst van wie we veel verwachten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020