Vrees Bosz al werkelijkheid: zware blessure voor Paulinho

Vrees Bosz al werkelijkheid: zware blessure voor Paulinho

2 juli 2020 – Peter Bosz heeft donderdag enorm slecht nieuws gekregen over Paulinho. De Braziliaanse buitenspeler heeft vlak voor de finale van de DFB-Pokal zijn kruisband afgescheurd op de training van Bayer Leverkusen en ligt maanden uit de roulatie. Daarmee wordt de vrees van de Nederlandse coach werkelijkheid.

Recentelijk riep de oefenmeester namelijk op om te kijken naar het overvolle schema van Bayer en Bayern, die naast de Bundesliga en de beker ook nog in Europa zitten. Anders vreesde de Nederlander zware blessures, die eerder werkelijkheid zijn geworden dan hij had gehoopt. De kruisband in de rechterknie van Paulinho is gescheurd en morgen (vrijdag) wordt de aanvaller al geopereerd.

"Het is ongelooflijk jammer en bijna dramatisch dat Paulinho er nu bij het hoogtepunt van het seizoen niet bij kan zijn", doelde technisch directeur Simon Rolfes op de bekerfinale tegen Bayern München en het restant van de Europa League. "Maar zijn zware blessure motiveert ons nog meer om de beker ook voor hem te winnen."

Lees ook: Sinkgraven hoopt ondanks nieuwe blessure op Duitse bekerfinale

Een vaste basisspeler was Paulinho overigens niet: hij kwam dit seizoen tot dertien optredens in de Bundesliga, waarin hij driemaal scoorde. Sinds de herstart van de Bundesliga kwam hij echter wel een flink aantal keer in actie, voornamelijk als invaller.

gerelateerd