Feyenoord haalt Conteh en geeft hem vierjarig contract

Feyenoord haalt Conteh en geeft hem vierjarig contract

2 juli 2020 – Feyenoord heeft de komst van Christian Conteh donderdag officieel afgerond. De twintigjarige buitenspeler komt over van FC Sankt Pauli en tekent een contract tot en met liefst 2024. De Rotterdammers zien in hem vooral een speler voor de langere termijn, maar sluit wel gewoon aan bij de A-selectie van Dick Advocaat komend seizoen.Dat heeft Feyenoord bekend gemaakt. "We houden Conteh al een tijdje in de gaten. Hij is razendsnel, heeft een goede actie en is iemand die achter de linies voor een flinke dosis gevaar kan zorgen", looft technisch directeur Frank Arnesen de kersverse aanwinst. "Deze jongen heeft veel potentie, en we willen hem dan ook de tijd, ruimte en aandacht geven om die verder te ontwikkelen."

Conteh wordt gezien als potentiële opvolger voor Luis Sinisterra, mocht de Colombiaan over een tijdje vertrekken uit De Kuip en valt daarmee in de categorie Robert Bozenik. Feyenoord denkt dat hij zich in De Kuip verder kan ontwikkelen en later geld oplevert. Conteh staat te boek als groot talent en past daarom perfect in dat profiel. 

De speler raakte afgelopen seizoen wel een aantal keer geblesseerd. Daardoor kwam hij tot slechts negen officiële optredens, waarin hij wel twee keer scoorde en een doelpunt voorbereidde. In het verleden speelde Conteh voor kleinere clubs als Concordia en SC Victoria. Twee jaar geleden pikte Sankt Pauli hem op. Destijds hadden Hamburger SV en Werder Bremen ook belangstelling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020