Eredivisie heeft baat bij komst Robben: "Duurdere rechten"

Eredivisie heeft baat bij komst Robben: "Duurdere rechten"

2 juli 2020 – De hele Eredivisie gaat vermoedelijk meeprofiteren van de comeback van Arjen Robben. Niet alleen FC Groningen en andere clubs krijgen meer fans in het stadion, maar ook de tv-rechten in het buitenland kunnen meer waard worden. Dat stelt de goed ingevoerde sportmarketeer Chris Woerts. "Ik denk gelijk aan wat er loskwam rond Cristiano Ronaldo, toen hij van Real Madrid naar Juventus trok."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "De Italiaanse Serie A raakte zijn uitzendrechten aan de straatstenen niet kwijt, IMG zat met de handen in het haar. Tót Ronaldo kwam", herinnert Woerts. "Ziggo kocht in Nederland direct de rechten voor de Serie A en die werden evengoed verkocht aan verschillende grote broadcasters wereldwijd. Ik denk dat de belangstelling voor de Eredivisie zal groeien."

Dat heeft alles te maken met de status van Robben, die een jaar geleden op het allerhoogste podium afscheid nam bij Bayern München. Woerts: "Je praat over een icoon, een wereldster. En hij is ook nog eens van onbesproken gedragen. Iedereen vindt hem aardig en sympathiek, hij heeft geen vijanden", weet Woerts, die wel stelt dat hij fit moet blijven, anders kan het effect ook weer snel weg zijn. "Als Robben fit blijft, krijg je hetzelfde effect als in het geval van Van Persie en ook Dirk Kuyt."

FC Groningen merkte de komst van Robben al op diverse vlakken. Er kwam een run op het aantal seizoenkaarten en ook gingen er al ruim 1700 shirts over de toonbank, vrijwel allemaal met de naam Robben erop.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020