Cocu draagt zege van Derby County op aan verdediger Wisdom

Cocu draagt zege van Derby County op aan verdediger Wisdom

2 juli 2020 – Phillip Cocu heeft de zege van Derby County op Preston North End (0-1) opgedragen aan Andre Wisdom. De verdediger was afgelopen weekend slachtoffer van een overval en werd daarbij neergestoken, maar kwam voor het duel met de directe concurrent terug in de kleedkamer van zijn ploeg. Dat gaf het elftal van Cocu een boost, merkte de Nederlandse coach.Dat vertelde hij na de 0-1 zege van woensdagavond. "Andre kwam ons in de voorbereiding op de wedstrijd bezoeken", weet Cocu, die zag dat zijn elftal daar kracht uithaalde. "Het team is blij dat we hem deze zege hebben kunnen bezorgen." Wanneer Wisdom weer aansluit bij het eerste team, weet Cocu niet. "We geven hem de tijd om fysiek en mentaal helemaal te herstellen. Hij is meer dan welkom om aan te sluiten zodra hij fit is, maar als hij meer tijd nodig heeft, krijgt hij die."

Lees ook: Cocu's verdediger Wisdom neergestoken bij overval

De zege was voor Cocu de derde winstpartij op rij, waardoor Derby County serieus uitzicht heeft op de zesde plaats in het Championship, die rechtgeeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League. "Het ziet er goed uit. We zijn ver gekomen, maar we moeten nog flink wat zware wedstrijden spelen', verwees Cocu naar het loodzware programma van The Rams.

Met Nottingham Forest, Cardiff City, West Bromwich Albion, Brentford, Leeds United en Birmingham City treft Cocu vrijwel immer nog concurrenten, al heeft het plaatsing daardoor ook juist weer grotendeels in eigen hand. "We hebben hard gewerkt om hier te komen. Het verschil naar een play-offplaats is klein en dat zorgt voor een extra motivatie bij het team."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020