FC Porto gaat niet verder met doelman Casillas (39)

FC Porto gaat niet verder met doelman Casillas (39)

2 juli 2020 – FC Porto heeft afscheid genomen van Iker Casillas. De keeper (39) beschikte over een aflopende verbintenis bij de Portugese club en die is niet verlengd. De routinier kampte met hartproblemen, maar sprak de hoop uit ooit nog onder de lat te staan bij de Portugese topclub. Dat lijkt met dit bericht niet meer te gaan gebeuren.Ruim een jaar geleden werd de destijds 38-jarige doelman getroffen door een hartaanval, waarvan hij goed herstelde. Hoewel hij ook ingeschreven bleef als doelman, zat hij nooit meer bij de wedstrijdselectie van FC Porto en bleef zijn rol beperkt tot die van lid van de technische staf van de koploper van de Primeira Liga. Het restant en het (mogelijke) kampioensfeestje zal hij echter ook niet meer mee maken.

Ruim twee maanden geleden sprak de goalie de hoop uit ooit nog een comeback te maken, maar erkende ook dat zijn gezondheid by far het belangrijkste was. Of hij na zijn vertrek bij FC Porto nog op zoek gaat naar een nieuwe club om in de toekomst minuten te maken, is niet bekend.

Casillas speelde vrijwel hel zijn loopbaan voor Real Madrid, namens wie hij ruim zevenhonderd officiële duels speelde. In 2015 stapte hij over naar FC Porto, waar hij ook nog 156 wedstrijden keepte, maar door zijn hartproblemen al ruim een jaar buitenspel staat.

Lees ook: Casillas sluit terugkeer onder de lat nog niet helemaal uit

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020