Garcia genoot van Memphis: "Op alle gebieden goed"

Garcia genoot van Memphis: "Op alle gebieden goed"

2 juli 2020 – Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia heeft woensdagavond genoten van de comeback van Memphis Depay. De Nederlander maakte in het eerste oefenduel na de coronastop met vier doelpunten en vier assists veel indruk, ook op zijn trainer. "Hij was op alle gebieden er goed", loofde de Franse coach zijn pupil, die terugkomt van een zware blessure.

Dat vertelt hij op de clubsite. "Hoewel we tegen amateurs speelden, namen we de wedstrijd serieus, met respect voor de tegenstander. Het is mooi dat Memphis weer terug is. Hij kan een belangrijke troef voor ons zijn, net als Jeff Reine-Adélaïde (die ook zijn rentree maakte red.). Ze hebben ons gerustgesteld; ik zag geen angst in hun spel."

Lees ookMemphis steelt de show bij rentree in oefenduel Lyon

Aanvoerder Memphis was bij acht van de in totaal acht doelpunten betrokken, maar deed meer dan dat. "Hij deed verdedigend ook goed zijn werk en was eigenlijk op alle vlakken goed, vooral door simpel te spelen", vond Garcia, die zag dat zijn spelers het duel serieus namen, ondanks dat ze tegen amateurs speelden. "Ze respecteerden de tegenstander. We moesten ons best doen."

Lyon werkt toe naar de Franse bekerfinale en het restant in de Champions League, waar het een 1-0 voorsprong tegen Juventus moet gaan verdedigen in de achtste finales. Anders dan Italië is in Frankrijk de competitie afgeblazen, waardoor Memphis en consorten via oefenwedstrijden minuten gaan maken. Zaterdag volgt een volgende test tegen OGC Nice, al is het de vraag of Memphis dan speelt. "Tegen Nice zal er een ander team op het veld staan", voorspelde Garcia.

gerelateerd