Officieel: PEC Zwolle haalt Strieder voor twee seizoenen binnen

Officieel: PEC Zwolle haalt Strieder voor twee seizoenen binnen

2 juli 2020 – PEC Zwolle heeft Rico Strieder officieel overgenomen van FC Utrecht. De middenvelder werd het afgelopen half jaar al gehuurd, maar komt nu blijvend over van de Domstedelingen en tekent een contract voor twee seizoenen in Overijssel. Door het naderende vertrek van Gustavo Hamer, kon de deal worden rondgemaakt. Dat heeft PEC Zwolle bekend gemaakt. "Het voelt goed om mijn korte avontuur in Zwolle te verlengen. Ik heb van de club een duidelijke opdracht gekregen die ik zo goed mogelijk heb proberen in te vullen", stelt Strieder. "Het was absoluut een domper dat we het seizoen niet op een goede manier konden afmaken met elkaar, maar deze terugkeer maakt veel goed. Ik ken de club inmiddels en veel teamgenoten zijn er ook komend seizoen weer bij. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om mijn plek op het middenveld te pakken en nog meer verantwoordelijkheid te nemen."

Hoewel PEC Zwolle heeft aangegeven geen geld uit te geven aan transfer in de zomerwindow door het coronavrius, heeft het het in 2021 aflopende contract van Strieder voor een hele zachte prijs afgekocht. Dat kon omdat de transfer van Gustavo Hamer naar Coventry City aanstaande is en daaraan houdt de Eredivisionist anderhalf á twee miljoen euro over.

"Rico heeft het afgelopen half jaar in de wedstrijden die hij speelde exact dát gebracht, wat wij van hem vroegen en op dat moment ook nodig hadden", stelt technisch manager Mike Willems. "Wat wij in onze scoutingsrapporten zagen, hebben we ook teruggezien op het veld; een sterke, defensief ingestelde middenvelder die zorgde voor de juiste balans op ons middenveld. Rico is met zijn kwaliteiten in staat teamgenoten beter te maken en is zeker met het naderende vertrek van Gustavo Hamer een welkome versterking."

Hoewel hij bij PEC Zwolle slechts zes officiële duels speelde door de coronastop, maakte hij genoeg indruk op de technische staf om blijvend overgenomen te worden. De 27-jarige Strieder speelde in de jeugdopleiding voor Bayern München, waar hij tot één optreden in de hoofdmacht kwam. Erik ten Hag haalde in 2015 hem naar FC Utrecht, waar hij tot ruim honderd officiële wedstrijden kwam in het eerste team.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020