Fer: "Advocaat zei dat hij zich er ook sterk voor zou maken"

Fer: "Advocaat zei dat hij zich er ook sterk voor zou maken"

2 juli 2020 – Dick Advocaat heeft een grote rol gespeeld in het aanblijven van Leroy Fer. De middenvelder tekende na een lange soap op de valreep alsnog bij in Rotterdam-Zuid, mede omdat zijn ervaren coach zich daar hard voor maakte. Dat het lang duurde voor er een akkoord was, had overigens meer te maken met de duur van het contract, dan met de salariseisen.Dat vertelt Fer tegenover het Algemeen Dagblad. "Feyenoord wilde in eerste instantie één seizoen extra en een optie voor nog een seizoen. Ik wilde meteen twee jaar bijtekenen. In deze coronacrisis moet iedereen financieel inleveren, dat is duidelijk", aldus Fer. "Ook de trainer heeft een rol gespeeld. Die heeft eerder gevraagd: 'Leroy, wil je echt blijven?'. Dat wilde ik en de trainer zei dat hij zich er ook sterk voor zou maken."

Daarnaast geeft Fer aan graag de lijn van afgelopen seizoen door te trekken. "We moeten eerlijk zijn, het afgelopen seizoen sleepten we een paar keer de volle buit mee maar had het ook verkeerd kunnen aflopen. Eigenlijk moet je jezelf dan versterken", weet Fer, die door de coronacrisis vooral al blij is dat de kern van de selectie bij elkaar blijft.

Met Mark Diemers kwam er bovendien een versterking op het middenveld, al heeft Fer zjin oude maatje Georginio Wijnaldum ook al met benaderd om terug te komen, zo stelt hij met een knipoog. "Maar ik denk dat die nog niet toe is aan een terugkeer, hoor. De Champions League, de Premier League. Die zit in de fase van prijzen winnen Maar het zou mooi zijn om nog met hem in de Kuip te kunnen spelen. Wie weet in de toekomst."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020