Invaller Ibrahimovic pakt bij rentree zeer moeizaam punt bij SPAL

Invaller Ibrahimovic pakt bij rentree zeer moeizaam punt bij SPAL

1 juli 2020 – Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan bij zijn rentree voor een nederlaag kunnen behoeden. De routinier maakte zijn eerste speelminuten sinds de coronastop na een kuitblessure en zorgde voor een opleving en slotoffensief bij de formatie uit Milaan, dat in blessuretijd door een bizar eigen doelpunt van Francesco Vicari een punt pakte tegen de tien man van laagvlieger SPAL (2-2).En daarmee kwamen de bezoekers bijzonder goed weg, want zij speelden een zeer matig duel. Door gepruts achterin bij AC Milan kwam de nummer voorlaatst via Mattia Valoti simpel en snel op voorsprong en na een half uur maakte Sergio Floccari met een wereldgoal de rampzalige start compleet voor AC Milan. De treffer van de 38-jarige voetballer was overigens wel van dusdanige schoonheid, dat zelfs Ibrahimovic vanaf de bank ongetwijfeld heeft geapplaudisseerd.

Een rode kaart van Marco D'Alessandro na een harde overtreding op Theo Hernández deed de wedstrijd kantelen, zeker omdat Hakan Calhanoglu even daarvoor de aansluitingstreffer had gemaakt. Hoewel die werd afgekeurd wegens buitenspel van Ante Rebic, voelde AC Milan dat het terug in de wedstrijd kon komen. Toch duurde het tot de rentree van Ibracadabra voordat AC Milan een goal maakte. De spits kopte direct na zijn entree net over op aangeven van Alexis Saelemaekers, die vandaag een nieuw contract tekende bij AC Milan. Na de aansluitingstreffer van Rafael Leao niet veel later, schoot de Zweedse spits een vrije trap via de muur net naast.

Na een afwezigheid van slechts twee duels door een kuitblessure van Zlatan, maakte de 38-jarige spits direct weer indruk bij AC Milan. Voor de coronastop scoorde hij nog, dat lukte bij zijn rentree niet. Desondanks zorgde zijn invalbeurt voor een boost, al mag vooral Vicari een bedankje krijgen voor het punt. Hij schoot een voor Zlatan bedoelde voorzet van Saelemaekers op onbegrijpelijke wijze tegen de touwen.

Overige uitslagen:
Hellas Verona – Parma 3-2
Fiorentina – Sassuolo 1-2
Lecce – Sampdoria 1-3

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020