Chelsea verzuimt derde plaats over te nemen door verlies

Chelsea verzuimt derde plaats over te nemen door verlies

1 juli 2020 – Chelsea heeft woensdagavond niet geprofiteerd van de nederlaag van Leicester City. De ploeg van Frank Lampard had het heel erg lastig op bezoek bij West Ham United en ging in de slotfase door een late treffer van Andriy Yarmolenko uiteindelijk onderuit, twee rake spelhervattingen van de vandaag eigenlijk transfervrije Willian ten spijt: 3-2.Het was sowieso een zwaar avondje voor Chelsea, dat eerder op de avond directe concurrent Leicester City opnieuw zag morsen in de strijd om de Champions League-tickets. Hoewel het in de eerste helft de overhand had tegen WHU, kwam het vlak voor de rust op achterstand via Tomáš Soucek. Hij werkte de bal via een scrimmage uiteindelijk binnen, maar de VAR keurde het doelpunt na heel lang checken af vanwege zeer ongelukkig buitenspel in die klutssituatie. Aan de andere kant versierde Christian Pulisic direct daarna een strafschop, waardoor het geen 1-0, maar 0-1 werd. Penaltyspecialist Willian faalde vanaf elf meter niet.

Omdat Soucek direct daarna uit een corner opnieuw succesvol was en de VAR niet ingreep en de thuisploeg direct na de pauze na een knap offensief via Antonio direct in het tweede bedrijf op voorsprong kwam, moest Chelsea alsnog in de achtervolging. Heel gevaarlijk werd de ploeg van Frank Lampard niet, maar het kwam een kwartier voor tijd via opnieuw Willian wél op gelijke hoogte. De Braziliaan zou eigenlijk vandaag (1 juli) transfervrij zijn geweest, maar verlengde zijn verbintenis met een korte periode om het seizoen nog wel af te maken. Met drie goals in even zo veel duels na de coronastop is de Braziliaan nog altijd van grote waarde voor The Blues, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Invaller Yarmolenko toonde zich vlak voor tijd in een perfect uitgevoerde counter namelijk dodelijk. De aanvaller werd in de diepte gestuurd, legde de bal ondanks de nodige ruimte niet af en schoot vervolgens in de verre hoek koelbloedig raak: 3-2. Daardoor ligt de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League weer volledig open en profiteert Chelsea niet van Leicesters' verlies, maar is Manchester United de grote winnaar van deze speelronde. Voor West Ham United is deze zege cruciaal in de degradatiestrijd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020