Nieuwe keeperstrainer Ajax 1, ook Bogarde in de staf

Nieuwe keeperstrainer Ajax 1, ook Bogarde in de staf

1 juli 2020 – Ajax heeft een nieuwe keeperstrainer voor het eerste elftal aangesteld. Anton Scheutjens komt over van Almere City FC en wordt toegevoegd aan de technische staf van Erik ten Hag. Hij is de opvolger van Carlo L'Ami, die zijn contract verlengde, maar wel een andere functie krijgt in Amsterdam. Tevens wordt Winston Bogarde zoals verwacht toegevoegd aan de staf.Dat maakt Ajax bekend op de clubsite. De oud-doelman van onder andere Helmond Sport, PSV, Roda JC en Go Ahead Eagles heeft als keeperstrainer ervaring bij onder andere FC Kopenhagen en PSV en was de laatste tijd actief bij de Eerste Divisie-club. Daar wordt hij op zijn beurt vervangen door Serge van der Ban, die van RKC Waalwijk overstapt naar Almere City FC.

"Het werken in de top met topkeepers past bij mijn ambities: de druk van het moeten presteren, de spanning en het toewerken naar grote internationale wedstrijden", aldus Schetjens. "Met name dat laatste aspect heb ik het afgelopen jaar echt gemist." Waarom L'Ami een andere rol krijgt bij Ajax, is niet bekend. Ten Hag werkte in 2013 bij PSV wel al eerder samen met Scheutjens. 

Bogarde toegevoegd aan staf
Bogarde was assistent-trainer bij Jong Ajax afgelopen seizoen en ook daar waren ze zeer tevreden over de inbreng van de voormalig speler van onder andere Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea. Bogarde heeft sinds 2011 zijn trainersdiploma en werd dat jaar al benaderd door Ajax om aan de slag te gaan als jeugdtrainer. Tegen sc Heerenveen, het laatste duel voor de coronastop, zat hij al op de bank als vervanger van Simon Poulsen, die in quarantaine zat. Eerder werd al duidelijk dat Ten Hag blij was met zijn invloed. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020