Gemeente helpt Roda JC en schort deel stadionhuur op

Gemeente helpt Roda JC en schort deel stadionhuur op

1 juli 2020 – Roda JC krijgt financiële hulp van de gemeente Kerkrade. De huur van het Parkstad Limburg Stadion wordt voor een tijdje opgeschort, zoals de Eerste Divisie-club recentelijk had aangevraagd. Het gaat om een tijdelijke verlaging van de lasten, die later wordt terugbetaald.Dat schrijft 1Limburg op basis van de gemeenteraadsvergadering, waar er beslist werd over het lot van Roda JC. Normaliter zouden de Limburgers vier ton betalen over de stadionhuur, maar dat wordt verlaagd naar 2,5 ton voor de periode tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023.

Lees ookGemeente wil stadionhuur Roda JC flink verlagen

Het betreft geen gift, want het verschil in huur moet in de periode van 2024 tot 2046 worden terugbetaald door de club. Het is een cruciale beslissing voor Roda JC, want de nieuwe investeerders hebben laten weten hun traject met de club alleen te willen voortzetten als de gemeenteraad zou instemmen met het voorstel van Roda JC.

Dat gaat dus gebeuren, anders had het zomaar het einde kunnen zijn van de club. In dat geval zou de gemeente Kerkrade nog veel grotere gevolgen financiële schade hebben, waardoor ze met de rug tegen de muur zijn gezet. Een andere uitweg is er niet, waardoor het grootste deel van de raad besloot om in te stemmen met het voorstel. Of dit gevolgen heeft voor andere clubs, onder andere bij sc Heerenveen heeft de gemeente een aandeel in het stadion, is niet bekend. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020