Internazionale haalt uit, Valencia blijft ook met Voro verliezen

Internazionale haalt uit, Valencia blijft ook met Voro verliezen

1 juli 2020 – Internazionale heeft woensdagavond flink uitgehaald tegen laagvlieger Brescia. De ploeg van Antonio Conte had geen kind aan de nummer negentien van de Serie A en had het duel eigenlijk na twintig minuten al beslist. Met de uiteindelijke 6-0-zege blijft het in het spoor van koploper Juventus en SS Lazio.Omdat de nummers één en twee dinsdagavond (gisteren) wonnen, wist Inter dat als het uitzicht wilde houden op de bovenste plekken dat het moest winnen van Brescia, dat na de coronastop tweemaal gelijkspeelde. Een remise zat er in Stadio Giuseppe Meazza duidelijk niet in voor de bezoekers, want Ashley Young opende al na vijf minuten met een fraaie volley de score. Toen Alexis Sánchez na twintig minuten vanaf elf meter raakschoot, was het duel zo goed als zeker gespeeld.

Vlak voor de pauze maakte Danilo D'Ambrosio op aangeven van Young aan alle onzekerheid een einde door de derde Inter-goal binnen te lopen, waardoor Stefan de Vrij – met geel op zak – rust kon krijgen van Conte in de tweede helft. De Nederlandse centrale verdediger zag hoe Roberto Gagliardini uit een vrije trap de vierde treffer binnenkopte en dat ook invallers Cristian Eriksen en Antonio Candreva (die even daarvoor de lat raakte) scoorden, waardoor de score voor Serie A-begrippen opliep naar een monsterzege. Daardoor schrijft I Nerazzurri in elk geval drie punten bij en mag het omhoog blijven kijken naar Juventus en SS Lazio.

Valencia – Athletic Bilbao 0-2
Het ontslag van trainer Albert Celades heeft niet bepaald voor een schokeffect gezorgd bij Valencia. Teammanager Voro Gonzales, die als interim-coach fungeert tot het einde van dit seizoen, had wel wissels doorgevoerd, maar liet Jasper Cillessen zijn plaats onder de lat behouden. Door een fout van Geoffrey Kondogbia kon Raul Garcia de score openen na een kwartier tegen de Nederlandse keeper en direct in de tweede helft deelde hij ook de genadeklap uit. Door de nederlaag raakt Europees voetbal steeds verder uit zicht voor de Ajax-beul in de Champions League.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020