Officieel: Heracles Almelo verkoopt topscorer Dessers aan Genk

Officieel: Heracles Almelo verkoopt topscorer Dessers aan Genk

1 juli 2020 – Heracles Almelo heeft Cyriel Dessers definitief verkocht. De Belgische aanvaller vertrekt per direct naar RC Genk, waar hij een contract voor liefst vier seizoenen tekent. De gedeelde topscorer van de Eredivisie levert de Heraclieden een fraai bedrag op, waardoor zij hebben meegewerkt aan een vertrek van de spits.Dat heeft Heracles Almelo bevestigd. "Cyriel is dit seizoen de absolute blikvanger geweest en is een zeer belangrijke waarde geweest voor het team", looft technisch directeur Tim Gilissen. "Wij vinden dat, op basis van zijn spel, zijn goals, zijn assists en bovenal zijn persoonlijkheid, Cyriel het heeft verdiend om nu de volgende stap te maken in zijn carrière." Naar verluidt ontvangt Heracles zo'n vier miljoen euro voor de voorhoedespeler.

"De achtste plaats, de transfer van Lennart Czyborra naar topclub Atalanta Bergamo en nu ook deze mooie toptransfer van Cyriel geven ons wederom de bevestiging dat de visie die we nastreven zijn vruchten afwerpt", aldus Gilissen over Dessers, die afgelopen seizoen vijftien keer scoorde en er om die reden geen geheim van maakte graag te willen vertrekken deze zomer. Een akkoord tussen beide partijen lag er al even, maar contractuele reden was het na 1 juli gunstiger om de deal af te ronden.

'Mooie club'
Dessers is blij met zijn transfer, maar wil ook benadrukken dat hij Heracles Almelo een hele mooie club vindt. "Ik ben hier altijd graag geweest. Ook al was het maar een jaar. Het was kort maar krachtig, maar deze transfer staat symbool voor hoe Heracles Almelo werkt. Jonge spelers een platform geven en daar vervolgens hard mee werken, zodat ze uiteindelijk de stap kunnen maken die ik nu kan maken", aldus de Belgische aanvaller, die eerder voor OH Leuven, SC Lokeren, NAC Breda en FC Utrecht speelde. Bij die laatste club kon hij geen indruk maken, waarna hij vorig seizoen werd geruild voor Adrián Dalmau. 

In 29 officiële duels, maakte hij achttien doelpunten en gaf hij zes eindpasses. "Ik heb dit niet alleen gedaan. We hebben dit samen gedaan. Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd. Ik heb hard gewerkt samen met de staf. Ik heb samen met Frank Wormuth veel beelden bekeken, hij zag mij echt als een project. Om dan nu te zien dat dit de uitkomst is maakt me trots", aldus Dessers, die overstapt naar zijn droomclub RC Genk, waar hij al van jongs af aan fan van is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020