Cocu blijft winnen met Derby en heeft play-offs in zicht

Cocu blijft winnen met Derby en heeft play-offs in zicht

1 juli 2020 – Phillip Cocu heeft met de vierde zege op rij met Derby County opeens weer zicht gekregen op het halen van de play-offs voor promotie naar de Premier League. De Nederlandse coach komt geweldig uit de coronastop en aan het rijtje teams dat het versloeg voegde het directe concurrent Preston North End woensdagavond (0-1).Daarmee is Cocu met zijn elftal sinds de herstart nog zonder puntverlies, want eerder werden Reading (2-1) en Millwall (2-3) al verslagen. In beide duels speelde Wayne Rooney als middenvelder en de oud-international had die rol ook tegen Preston North End met succes. Al na ruim een kwartier schoot hij op heerlijke wijze een vrije trap tegen de touwen.

Het bleek het winnende doelpunt voor de ploeg van Cocu, die Andre Wisdom moest missen. De verdediger was afgelopen weekend in Liverpool het slachtoffer van een overval met geweld en is met zijn verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel hij inmiddels buiten levensgevaar is, moet Cocu hem de komende tijd nog wel missen in de strijd om de play-offs te halen.

De eerste directe concurrent werd in die strijd dus verslagen, maar met Nottingham Forest, Cardiff City, West Bromwich Albion, Brentford, Leeds United en Birmingham City treft Cocu vrijwel immers nog concurrenten en heeft het een heel zwaar programma. Anderzijds heeft de Nederlandse coach plaatsing voor de cruciale play-offs grotendeels in eigen hand en dat zag er voor de coronastop niet zo uit.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020