Vitesse denkt weer aan Musonda, Van Rhijn niet naar FC Twente

Vitesse denkt weer aan Musonda, Van Rhijn niet naar FC Twente

1 juli 2020 – Vitesse voert gesprekken met Chelsea om Charly Musonda voor komend seizoen opnieuw te huren. De Belg kwam de laatste twee jaar al uit voor de Arnhemmers, maar kampte met veel zwaar blessureleed. Driemaal moet scheepsrecht worden, al voorspelt technisch directeur Johannes Spors een moeilijke transferperiode.Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. "We moeten goals halen, nu Tim Matavz en Bryan Linssen zijn vertrokken", legt Spors, die nog een tevergeefse poging deed bij Matavz om hem voor de club te behouden, uit. "En achterin moeten we de boel versterken. Daar is sprake van een minimale bezetting." Met Joshua Brenet en Armando Obispo vertrokken in die linie twee huurlingen. 

In totaal verwacht Spors zo'n vijf spelers binnen te moeten halen, een complete transferformatie is financieel simpelweg niet haalbaar. Spors: "Allereerst krijgt eigen jeugd nu volop de kans. En uitgaande transfers hebben vooralsnog geen prioriteit. Maar dat ligt ook vooral aan een vreemde, moeilijke markt."

Lees ookVitesse-pechvogel Musonda staat voor maandenlange revalidatie

FC Twente verwacht snel versterking
Waar er bij Vitesse ondanks een groot aantal vertrekkers ook veel spelers overblijven, is dat in Enschede bij FC Twente anders. Trainer Ron Jans kan de overgebleven veldspelers op twee handen tellen en versterkingen zijn er op Gijs Smal (FC Volendam) na nog niet gepresenteerd. Technisch directeur Jan Streuer verwacht bij RTV Oost op 'hele korte termijn' nieuwe spelers.

Ricardo van Rhijn, die werd gelinkt aan Enschede, staat in elk geval niet op het lijstje, zo verzekert hij. "In Van Rhijn hebben we nooit belangstelling getoond", aldus Streuer'. Volgens het regionale medium is de transfervrije Tomas Necid (voorheen ADO Den Haag) wél een kandidaat om de selectie van de Tukkers te versterken. Of Emil Berggreen zal vertrekken, zoals werd aangekondigd, is nog onduidelijk. De spits liet via Instagram weten dat hij nog wel degelijk een nieuwe kans krijgt van Jans in het nieuwe seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020