Veldwijk raakt in Zuid-Korea alweer uit gratie: "Vooral pech gehad"

Veldwijk raakt in Zuid-Korea alweer uit gratie: "Vooral pech gehad"

1 juli 2020 – Lars Veldwijk staat alweer voor een vertrek bij het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai. Na een blessure is de 28-jarige spits steeds meer uit de gratie geraakt. Een half jaar geleden streek hij nog neer in Azië. "Mijn Koreaanse agent, die bemiddeld heeft bij mijn komst naar de club, is nu bezig om tot een oplossing te komen", zegt Veldwijk.

"Even vooropstellen: Ik heb geen ruzie gehad, heb me keurig netjes gedragen", laat Veldwijk lachend weten aan Voetbal International. "Ik heb hier vooral pech gehad. In eerste instantie ging alles voorspoedig. Iedereen was tevreden, ik zou gaan spelen. Maar vijf dagen voor de eerste wedstrijd liep ik een kleine blessure op, aan mijn meniscus. Had ik een paar weken last van. Ik zat wel elke keer bij de selectie, maakte mijn minuten vanaf de bank en scoorde bij mijn debuut. Maar het team draaide al die weken goed, zodat de coach geen reden ziet iets te veranderen."

De regelgeving werkt ook niet zijn voordeel. Iedere Zuid-Koreaanse ploeg moet een speler jonger dan 22 in de basis hebben staan. "En de enige speler die goed genoeg is om te starten, is helaas ook een spits", verduidelijkt Veldwijk, die voelt dat hij steeds meer uit beeld raak. Daarnaast vernam de voormalig Eredivisie-speler woensdag dat Jeonbuk bezig is met het aantrekken van een extra spits. "Als Jeonbuk echt van me af wil, dan heeft het voor mij weinig zin nog langer te blijven. Ik heb een goed contract, dat nog zes maanden doorloopt. Dat wil ik ook niet zomaar opgeven, dus de club zal met een voorstel moeten komen om het af te kopen. Mijn agent is nu bezig, ik wacht het af."

Over belangstelling heeft Veldwijk niet te klagen. Hij schermt met interesse van andere clubs uit Zuid-Korea en heeft hij contacten in Zuid-Afrika en Nederland. "Er is nog niks concreet, maar als er duidelijkheid is over mijn contract kan het snel gaan."

gerelateerd