Arsenal en Saint-Etienne ruziën met elkaar over verdediger Saliba

Arsenal en Saint-Etienne ruziën met elkaar over verdediger Saliba

1 juli 2020 – Arsenal en Saint-Etienne bekvechten met elkaar. William Saliba vormt de spil in de discussie. De Franse club had de verdediger graag een maand langer willen huren, zodat hij de bekerfinale kon spelen. Hierover is geen akkoord bereikt en geven beide clubs een verschillende verklaring.Volgens Saint-Etienne stelde Arsenal onaanvaardbare sportieve en financiële voorwaarden op om de huur te verlengen. The Gunners zeggen dat de vork anders in de steel steekt en dat de Fransen de mini-deal zelf hebben verprutst. Arsenal stelt dat het bereid was om een manier te vinden waarmee Saliba de bekerfinale op 24 juli tegen Paris Saint-Germain kon spelen.

Lees ook: PSG speelt in juli twee bekerfinales en moet problemen oplossen

'Toen William terugkeerde van een blessure, hebben we Saint-Etienne gevraagd om samen met ons een duidelijk trainingsplan op te stellen, zodat hij voor volgend seizoen volledig fit is', schrijft Arsenal in een verklaring. 'Tot onze verbazing hebben we geen overeenstemming kunnen bereiken over het plan dat onze medische experts hebben voorgelegd. We beseffen dat het een teleurstelling is voor William, maar hij weet dat we zijn en onze belangen voor de lange termijn beschermen.'

De negentienjarige verdediger werd vorige zomer door Arsenal overgenomen van Saint-Etienne, maar speelde hij afgelopen seizoen nog een jaar op huurbasis voor de nummer zeventien van Frankrijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021