Zwitserland
0 – 0
Turkije
Italië
0 – 0
Wales

Bayern München haalt toptalent Kouassi transfervrij op bij PSG

Bayern München haalt toptalent Kouassi transfervrij op bij PSG

1 juli 2020 – Bayern München heeft Tanguy Kouassi (18) gratis opgepikt bij Paris Saint-Germain. De Franse verdediger tekende een vierjarig contract bij de kampioen van Duitsland. Het enige wat Bayern voor hem hoeft te betalen, is een opleidingsvergoeding.

Kouassi is van origine een centrale verdediger, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten. De jeugdinternational maakte al zijn opwachting in de hoofdmacht van PSG. Ook kreeg hij speeltijd in de Champions League-duels met Galatasaray en Borussia Dortmund. "We zijn erg blij dat we Kouassi naar München hebben kunnen halen", aldus sportief directeur Hasan Salihamidzic. "Volgens ons is hij een van de grootste talenten in Europa. Wij weten zeker dat hij bij ons een geweldige carrière krijgt."

Lees ook: 'Bayern München en City ronden transfer Sané af'

Thomas Tuchel sprak eerder zijn ongenoegen uit. De trainer van de Parijzenaars snapt niet waarom Kouassi voor Bayern heeft gekozen. "Hij speelde met ons mee tegen Dortmund in de meest intense wedstrijd van het afgelopen seizoen. Zonder contract, op zeventienjarige leeftijd, dat betekent ik vertrouwen in hem had. Hij had wat mij betreft een geweldige toekomst in Parijs. Hij was een sleutelspeler. Ik kan het niet begrijpen, maar het is nu eenmaal zo."

gerelateerd