Ook bij 700ste treffer Messi verspeelt Barça dure punten

1 juli 2020, 00:10   Bijgewerkt: 1 juli 2020, 08:43

Het zevenhonderdste doelpunt van Lionel Messi heeft FC Barcelona geen overwinning opgeleverd. Barça moest dinsdagavond in de topper tegen Atlético Madrid genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Daarmee raakt de titelprolongatie van Barcelona steeds verder uit zicht. In het duel werden vier strafschoppen gegeven, waarvan Diego Costa er een miste. De spits maakte ook een eigen doelpunt.

In aanloop naar het duel werd er Barcelona veel gesproken over de positie van Quique Setien. Het zou niet meer boteren tussen de trainer en de selectie. Om de situatie te kalmeren was een zege op Atlético Madrid het enige medicijn. Setien koos in de topper opvallend genoeg voor een systeem met twee aanvallers: Messi en Luis Suarez. Het betekende dat Antoine Griezmann genoegen moest nemen met een reserverol. De Fransman mocht in de blessuretijd nog een paar minuten meehobbelen. Op het middenveld, waar de geblesseerde Frenkie de Jong nog altijd ontbrak, kwam er ruimte vrij voor Riqui Puig.

Barcelona begon nog hoopvol aan het duel en kwam ook op vroeg op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Diego Costa. De spits van Atlético Madrid werkte bij een hoekschop de bal ongelukkig achter Jan Oblak. Even later mocht Costa vanaf de penaltystip aanleggen voor de gelijkmaker, nadat Arturo Vidal Yannick Carrasco vloerde in de zestien. Costa stuitte echter op Marc-André ter Stegen. Tot grote opluchting mocht Atlético de penalty opnieuw nemen, omdat Ter Stegen te vroeg van zijn lijn kwam. Costa gaf de bal af aan Saul en hij maakte geen fout.

In de tweede helft werd nog twee keer een strafschop uitgedeeld door scheidsrechter Alejandro Hernandez. De eerste werd een speciale, want dat gaf Messi de gelegenheid om zijn zevenhonderdste doelpunt te maken. Barça kreeg de penalty voor een overtreding op Nelson Semedo. Messi bereikte zijn bijzondere mijlpaal in stijl: hij schoot de strafschop met een Panenka binnen (zie beelden hieronder).

Helaas voor hem en Barcelona was dat onvoldoende voor de overwinning. Aan de andere kant ging de bal ook op de stip voor wederom een overtreding op Carrasco. Saul nam wederom de penalty en maakte opnieuw geen fout, al zat Ter Stegen er nog wel aan. In het resterende half uur ontaarde het duel in een slijtageslag, waarin Atlético in blessuretijd nog een keer levensgevaarlijk voor het Catalaanse doel kwam. Gescoord werd er niet meer en moet Barcelona concluderen dat de landstitel een heel lastig verhaal wordt als Real Madrid morgen tegen Getafe verder uitloopt naar een gat van vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen