Sevilla boekt na vier duels weer zege, korte invalbeurt De Jong

30 juni 2020, 23:02

Sevilla heeft een einde gemaakt aan de reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. Het elftal van Julen Lopetegui boekte dinsdagavond een zege in de uitwedstrijd tegen Leganes: 0-3. Dat gebeurde vrijwel zonder Luuk de Jong. De voormalige spits van PSV speelde alleen in de slotfase een paar minuten mee.

Alleen in de eerste wedstrijd na de coronastop stapte Sevilla als winnaar van het veld. Na de winstpartij op rivaal Real Betis (2-0) waren er remises tegen Levante (1-1), FC Barcelona (0-0), Villarreal (2-2) en Real Valladolid (1-1). In de meeste duels had De Jong een basisplaats, maar hij was tegen Leganes niet nodig. Vanaf de bak zag hij hoe Sevilla een eenvoudige zege boekte.

De Andalusiërs, waar Nemanja Gudelj wel aan de aftrap verscheen, waren in de eerste helft superieur. Op de 0-2 voorsprong bij rust viel dan ook niets aan te merken. Grote man was Oliver Torres (foto) die beide treffers voor zijn rekening nam. Na rust schakelde Sevilla terug en kwam het ook toen niet in de problemen. In de 82ste besliste Munir het duel. In de laatste minuten mocht De Jong nog even opdraven als vervanger van Youssef En-Nesyri.

Dankzij de zege blijft Sevilla op koers voor deelname aan de Champions League. De Spaanse club neemt een voorsprong van vijf punten op achtervolger Getafe, dat een wedstrijd minder speelde.