Bosz maakt zich oprecht zorgen: "Gaat heel veel over geld"

30 juni 2020, 18:05

Peter Bosz houdt zijn hart vast. Hij vreest dat internationals dankzij het volgepropte programma zware blessures oplopen. In Duitsland voeren Bayer Leverkusen en Bayern München gesprekken met de bond om dit scenario zoveel mogelijk te tackelen. "Er wordt absoluut niet genoeg rekening gehouden met spelers", aldus Bosz.

"Het gaat heel veel over geld. Het gaat heel veel over fans. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook jammer dat die er niet bij zijn. Alleen moet er ook aandacht zijn voor spelers", zegt Bosz tegen Voetbal International. "Ik maak me daar oprecht zorgen over. Als ik kijk naar de belasting van de internationals, dan kan dat niet goed gaan."

Leverkusen speelt komend weekend de bekerfinale tegen Bayern München, waarna Bosz twee weken vakantie hoopt in te lassen. In augustus wacht de hervatting van de Europa League en begint in september een nieuw seizoen van de Bundesliga. "De internationals moeten zich op 31 augustus weer melden bij de nationale ploeg. Dan begint op 11 september de competitie alweer in Duitsland. Omdat dit een maand later is dan normaal, mis je vijf speelrondes. Die moeten ergens ertussen gepropt worden. Want we moeten op het vaste tijdstip klaar zijn voor het EK. Dan maak ik me over die jongens zorgen."

Bosz vreest dat het vooral voor internationals een keer te veel wordt. "Rudi Völler praat met Joachim Löw over het niet oproepen van onze spelers en die van Bayern München voor de interlands in september. Aangezien Löw er ook niets aan heeft als zijn spelers geblesseerd zijn." Ook zijn er gesprekken met de bond om te kijken of Leverkusen en Bayern later aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. "Dan zouden we de spelers toch vakantie kunnen geven. Al betekent dat natuurlijk wel dat we dan later in het seizoen een extra Engelse week met een dubbel programma krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen