Omstreden vleesmagnaat stopt als voorzitter Schalke 04

30 juni 2020, 17:33

De voorzitter van Schalke 04 is per direct vertrokken. Om meerdere reden lag Clemens Tönnies (64) flink onder vuur. De club is in verval geraakt en een vleesfabriek van Tönnies speelt een hoofdrol bij een recente corona-uitbraak in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Negentien jaar lang hanteerde Tönnies de voorzittershamer van Schalke.

Schalke heeft het vertrek van de preses via de officiële kanalen bevestigd. In een vestiging vleesfabriek Tönnies Fleisch testten ruim 1500 mensen positief op het coronavirus. Zo'n zevenduizend mensen moesten vervolgens in quarantaine. Ook gaan er verhalen over erbarmelijke werkomstandigheden in de vleesfabrieken van Tönnies, waar veel buitenlands personeel werkt.

De prestaties van Schalke zijn ook al tijden ondermaats. Vorig seizoen moest Huub Stevens die Königsblauen behoeden voor degradatie. Dit seizoen zette Schalke een historisch slechte reeks neer: in de laatste zestien competitiewedstrijden werd er niet één keer gewonnen. Schalke sloot het seizoen af als twaalfde op de ranglijst.

Vorige zomer raakte Tönnies ook al in opspraak. Hij legde zijn functie tijdelijk neer, omdat de voorzitter racistische uitspraken zou hebben gedaan. Tijdens een speech stelde Tönnies voor om jaarlijks twintig energiecentrales in Afrika te bouwen. "Dan kunnen Afrikanen stoppen met bomen hakken en stoppen ze misschien ook met kinderen maken in het donker."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen