Ook Volendam heeft intentie om over te stappen naar echt gras

30 juni 2020, 15:54

FC Volendam wordt mogelijk de volgende club die bekend maakt over te stappen naar natuurgras. De Eerste Divisie-club gaat kijken naar de mogelijkheid om na het komend seizoen over te stappen naar echt gras. Hoewel de weg daarheen nog best lang is, is de wens in elk geval duidelijk uitgesproken.

In het Noordhollands Dagblad wordt de wens van Het Andere Oranje uitgesproken. De technische staf, onder leiding van trainer Wim Jonk, staat 'te springen' om afscheid te nemen van het kunstgras, zo benadrukt woordvoerder Sonny Sier. "We willen op gras de Eredivisie in", benadrukt hij. De intentie is om over een jaar over te gaan op echt gras.

Een zekerheid is dat overigens nog allesbehalve, volgens Sier zitten er nog behoorlijk wat haken en ogen aan gras. "Onze jeugd speelt ook op het veld en de belastbaarheid van echt gras is niet zo groot als van kunstgras", aldus Sier. "We zullen dan afspraken moeten maken met de RKAV, de amateurs van Volendam. Een ander punt dat we moeten oplossen is dat van het onderhoud."

In de Eredivisie stappen deze zomer onder andere VVV-Venlo en ADO Den Haag over op echt gras, mede door de financiële middelen die beschikbaar zijn uit de veranderagenda voor clubs op echt gras. Alleen FC Emmen, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam spelen in het nieuwe seizoen nog op kunstgras in de Eredivisie, waarbij laatstgenoemde ook al de intentie uitsprak om over te gaan. Als het aan de mensen in het vissersdorpje ligt, komt FC Volendam daar dus ook bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen