Verlenging afgeschaft in Franse beker, Courtois investeert in club

30 juni 2020, 13:22

Vanaf volgend seizoen zijn verlengingen in de Coupe de France, het nationale bekertoernooi van Frankrijk, verleden tijd. Na negentig minuten volgen er direct strafschoppen, met uitzondering van de finale. Dat is mede gedaan om het aantal speelminuten in het komende, richting het EK 2021 drukke, seizoen te beperken.

Dat heeft de Franse voetbalbond bekend gemaakt. Eerder al werden de rechten van de Coupe de La Ligue niet verkocht, waardoor het tweede bekertoernooi van de Fransen voor komend seizoen al is geschrapt. Fédération Française de Football-voorzitter Noël Le Graët wil het aantal speelminuten verminderen en hoopt met deze maatregel dat het op die wijze voor kleinere clubs makkelijker is om voor een stunt te zorgen. In de finale wordt nog wel op reguliere wijze een verlenging gespeeld, alvorens er strafschoppen genomen worden.

Courtois investeert in club

Uit buurland Spanje kwam ook een opvallend bericht dinsdag: de Belgische keeper Thibaut Courtois gaat samen met Betis-aanvaller Borja Iglesias investeren in de Spaanse derdeklasser Inter de Madrid. Dat doet het via het esportsbedrijf Dux Gaming, waarvan het duo vorige week aandeelhouder werd. Het doel is niet direct om de top te bestormen, maar bij Inter de Madrid moeten esports en het eerste elftal 'op gelijke hoogte komen te staan'. Door middel van esports moet de beleving worden aangewakkerd bij de achterban van de club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen