FC Barcelona schrijft tien miljoen bij door verkoop Cucurella

30 juni 2020, 13:16

FC Barcelona heeft Marc Cucurella (21) dinsdag definitief verkocht aan Getafe. De middenvelder levert de Catalanen nog tien miljoen euro op en dat is beduidend meer dan vooraf werd verwacht. Dat komt de Catalanen goed uit met het oog op de Financial Fair Play-regels. Omdat de transfer voor 1 juli is afgerond, valt het nog onder boekjaar van dit (2019/20) seizoen.

Dat hebben beide clubs bekend gemaakt via de officiële kanalen. Cucurella werd dit seizoen al verhuurd aan de Ajax-beul, dat een optie tot koop had bedongen. Daarbij ging het om zestig procent van de eigendomsrechten van de voetballer, dat is uiteindelijk negentig procent geworden voor Getafe. De Spaanse club betaalt dan ook beduidend meer dan de afgesproken zes miljoen euro. Cucurella doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona en werd eerder uitgeleend aan Eibar. 

FC Barcelona wilde de transfer graag voor 1 juli afronden, om zo weer inkomsten te genereren met het oog op de FFP-balans. Maandag al werden Arthur en Miralem Pjanic al geruild van club, waarop de Catalanen een meerwaarde konden schrijven van liefst vijftig miljoen euro. De Braziliaan was in dienst van FC Barcelona nog twintig miljoen waard op papier (gezien het aankoopbedrag schreef hij vijf miljoen euro per jaar af en hij had nog een vierjarig contract), maar werd verkocht voor zeventig: een overwaarde van liefst vijftig miljoen. Zo'n spelersruil is een in Italië inmiddels een bekende manier om de boeken op orde te krijgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen