Van Persie: "Robben heeft met deze rentree nu al gewonnen"

30 juni 2020, 08:47

Robin van Persie heeft veel respect voor de beslissing van Arjen Robben om de draad weer op te pikken bij zijn oude liefde. Zijn oud-ploeggenoot stelt dat de buitenspeler alleen maar dingen heeft te winnen bij FC Groningen. "Om zijn enorme carrière zit een dikke strik en alleen al met deze terugkeer in Groningen heeft hij al gewonnen."

Dat stelt Van Persie tegenover De Telegraaf. "Echt, die backs gaan iets meemaken wat ze nooit eerder hebben meegemaakt. Als je straks tegen iemand als Arjen staat in het veld is dat even heel andere koek dan wat ze gewend zijn in de Eredivisie", denkt RvP. "Als je opeens in het veld tegenover hem staat, schrik je van het tempo, moet je opeens onder hoge druk keuzes maken en merk je dat hij een speler van een compleet ander niveau is. Maar het is alleen maar goed voor de verdedigers om dat te gaan ervaren. Van dit soort spelers worden ze beter."

Lees ookVan der Vaart: "Robben is topfit en kan makkelijk mee"

Van Persie was verbaasd door het nieuws over Robben, maar kon een glimlach niet onderdrukken. "Ik ken hem als geen ander. Arjen is echt een liefhebber. Dat laat hij nu ook zien. Zijn gevoel en de liefde voor het spel hebben het gewonnen van het verstand", aldus de oud-Feyenoorder, die verwacht dat Robben het goed gaat doen. "Als hij fit is, loopt hij ze er links en rechts nog af."

Te meer omdat het niveau in de Eredivisie simpelweg een stuk lager ligt, dan Robben gewend was. "De weerstand is hier minder dan je gewend bent. De aanslagen op je benen zijn minder", weet Van Persie uit ervaring. "Tegelijkertijd zal hij iets ervaren wat ik ook meemaakte, namelijk dat er ook een bepaald respect is bij je tegenstanders. Ook als het er in een wedstrijd even pittiger aan toe ging, bleef er voor mij een bepaald respect. Spelers in de Eredivisie gaan het straks ook een eer vinden dat ze nog tegen Arjen mogen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen