Lage houdt eer aan zichzelf en stapt op bij Benfica

30 juni 2020, 07:58

Benfica moet per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na de dramatische reeks sinds de coronastop heeft Bruno Lage na de volgende nederlaag, ditmaal tegen Marítimo, de eer aan zichzelf gehouden. Het bestuur heeft zijn besluit geaccepteerd, waardoor de Portugese topclub in het restant van de competitie met een andere coach verder moet.

Lage ging tijdens de persconferentie na de 2-0 nederlaag in op zijn toekomst als coach van Benfica en gaf aan zijn ontslag te hebben aangeboden. Dat kwam niet uit de lucht vallen, want sinds de herstart werd er van de zes duels maar één gewonnen. Dat leidde al tot veel onvrede bij de supporters, die van zich lieten horen.

Lees ook: Niet alleen Benfica-bus bekogeld 

De druk op de coach was al heel groot, zo schreven de Portugese media dat hij na dit seizoen sowieso moest vertrekken. Voormalig Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino werd genoemd als potentiële opvolger van Lage, die in 2019 werd aangesteld bij Benfica, met wie hij vorig seizoen kampioen van Portugal werd.

Na nederlaag in de derde speelronde zette Lage een geweldige reeks neer van zestien zeges op rij, maar ging het vlak oor de corona-uitbraak tweemaal verrassend onderuit, waardoor het bovenin weer spannend werd. Omdat er alleen van Rio Ave werd gewonnen, is de achterstand op koploper FC Porto – dat ook maar zeer moeizaam begon na de hervatting – opgelopen tot liefst zes punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen