Van Persie zou als speler verguisde David Luiz 'een beetje pesten'

29 juni 2020, 17:53

Net als een groot deel van de Arsenal-achterban, ziet Robin van Persie het niet zitten in verdediger David Luiz. De oud-aanvaller van The Gunners denkt niet dat de 33-jarige Braziliaan goed genoeg is voor het niveau van de Londenaren.

Luiz staat er niet goed op in Engeland, zeker niet na zijn disasterclass tegen Manchester City. Als invaller ging hij hopeloos in de fout bij de openingsgoal van Raheem Sterling en na rust moest hij met rood vertrekken na onbeholpen shirtje trekken. Toch gaat Arsenal door met de verdediger, die zijn contract met een jaar verlengde na het desastreuze optreden tegen City.

Bij BT Sport blikte Van Persie terug op het functioneren van Luiz. Bij Arsenal en Manchester United waren er in zijn tijd veel betere verdedigers volgens RvP. "Als hij 24 of 25 jaar oud was geweest, had je kunnen stellen dat hij van wereldklasse had kunnen worden. Maar hij is al 33 en niet van wereldklasse. Hij maakt simpelweg te veel fouten." Als aanvaller zou hij wel raad weten met de zwakheden van Luiz. "Hem constant opzoeken, hem een beetje pesten en testen. Hij was immers kwetsbaar."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen