Bijzondere deal definitief: Arthur en Pjanic ruilen van club

Bijzondere deal definitief: Arthur en Pjanic ruilen van club

29 juni 2020 – De ruildeal tussen Arthur en Miralem Pjanic is in kannen en kruiken. De Braziliaanse middenvelder verruilt Catalonië aan het eind van dit seizoen voor Turijn, waar hij gaat spelen voor Juventus. Voor de 30-jarige zit aan het eind van het seizoen een avontuur in Camp Nou in het vat. Dat maken beide clubs wereldkundig.Barcelona ontvangt liefst 72 miljoen euro, met mogelijk nog tien miljoen euro aan eventuele bonussen. Het zijn sowieso drukke uren qua Turijns transferbeleid, want Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon verlengden hun contract met één seizoen. Daarnaast verkocht de club Simone Muratone aan Atalanta Bergamo. 

De deal omtrent Arthur en Pjanic zat er al dagen aan te komen. Omdat Pjanic zo'n zestig miljoen kost, wordt Arthur voor slechts tien miljoen euro plus Pjanic naar Turijn gehaald. De Braziliaan, twee seizoenen eerder voor dertig miljoen gekocht van Gremio, kwam tot 72 wedstrijden voor Barcelona. Pjanic speelde vanaf 2016 voor Juventus, dat hem toch voor dik dertig miljoen kocht van AS Roma.

Boekhouding
Volgens menig voetbaljournalist is de op het oog vreemde Arthur- en Pjanic-constructie financiële noodzaak voor beide clubs. Het transferbedrag is namelijk hoger dan de 'restwaarde' die beide spelers en hun contracten waard zijn en ook de reglementen rondom Financial Fair Play spelen mogelijk een rol in de transfer. Goed nieuws voor de boekhouding dus.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020