Lege tribunes verwacht bij interlands, 26 besmettingen in de MLS

Lege tribunes verwacht bij interlands, 26 besmettingen in de MLS

29 juni 2020 – De UEFA rekent erop dat de eerste interlands na de zomervakantie zeker nog zonder publiek gespeeld gaan worden. Tim Meyer, voorzitter van de medische commissie van de UEFA, verwacht dat de oefeninterlands en de Nations League nog met lege tribunes worden afgewerkt. Hoewel er in diverse landen al fans welkom zijn in de stadions of een rentree van supporters is gepland, gaat de UEFA daar nog niet vanuit.Dat vertelt hij tegenover Sporza. "De situatie voor interlandvoetbal is veel ingewikkelder dan voor de nationale competities", legt hij uit. "Bij nationale competities blijven spelers immers in één land, terwijl bij internationale duels moet worden gekeken naar lokale wetgeving en de beschikbaarheid van laboratoria." Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de testen die voor duels en soms door publiek moet worden afgelegd.

Ook in Duitsland blijven de tribunes voorlopig, in elk geval grotendeels, leeg. Hoewel de Duitse clubs hoopten dat er weer fans aanwezig mochten zijn, heeft DFL-baas Christian Seifert laten weten dat het niet aan de orde is. "Ook het nieuwe seizoen zal er in ieder geval bij het begin anders uitzien", zei hij maandag.

Hoop besmettingen in de MLS
Terwijl de situatie wat betreft corona in de Verenigde Staten en stuk minder wordt, werkt de MLS hard aan een herstart. Op 8 juli moet er worden gevoetbald en in aanloop daarheen kwamen de resultaten van de eerste tests naar buiten. In totaal hebben twintig spelers en zes stafleden positief getest bij alle clubs: 668 spelers zijn getest. Zij moeten volgens voorschrift in zelfquarantaine.

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020