Robben sr. had twijfels over comeback, linksbacks nog niet bang

Robben sr. had twijfels over comeback, linksbacks nog niet bang

29 juni 2020 – De vader van Arjen Robben heeft lang zijn twijfels gehad over de terugkeer van zijn zoon. Inmiddels vindt Hans Robben het meer dan leuk dat de buitenspeler voor zijn oude liefde heeft gekozen, maar hoopt dat hij zijn blik wel breder houdt dan het voetballen alleen. "Het was het afgelopen jaar zoals mijn vrouw zei: 'we hebben onze zoon terug'."Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden over de sabbatical van zijn zoon. "In het begin vond ik het niks", erkent Robben senior. "Ik heb dat losgelaten. Ik hou hem toch niet tegen, dus ik ben gestopt met ertegen te ageren. Dan loop ik mezelf alleen maar in de weg en dat ga ik niet doen." Dat was hij vooral omdat het afgelopen jaar als prettig werd ervaren door de familie Robben.

"Hij heeft gedurende zijn carrière altijd met oogkleppen op geleefd. Die waren weg, maar ik weet precies hoe het straks gaat. Die zijn zo weer terug. Hij kan niet anders. Dat is zijn karakter en dat heeft hem ook zover gebracht. Dat heeft hijzelf ook altijd gezegd", aldus Robben senior. "Nu vind ik het mooi, lekker op het fietsje hierheen, een keer een training kijken."

Lees ookRobben over aanvoerderschap: "Gaat de trainer straks bepalen"

Linksbacks in Eredivisie nog niet bang, wel blij
Verder maakte het Algemeen Dagblad een rondje langs de linksbacks in Nederland. Bijvoorbeeld Django Warmerdam, die juist de overstap naar FC Utrecht maakt en tegen zijn oude club FC Groningen met Arjen Robben speelt. "Dat wordt een hele opgave, ja. Het verhaal is bekend: alle topverdedigers van de wereld wisten welke actie Robben ging maken, maar hij was tot het laatste moment van zijn loopbaan amper af te stoppen. Dat hij nu weer gaat voetballen, is prachtig. Daar wordt iedereen toch enthousiast van?'', vindt hij.

Willem II'er Freek Heerkens vindt het vooral heel mooi voor de Eredivisie dat Robben terugkeert, terwijl ADO Den Haag's Aaron Meijers juist uitkijkt naar het treffen met de international. "Nee, bang ben ik niet, hoor. Maar ik heb natuurlijk wel bewondering voor hem. Eén van de beste spelers ooit in Nederland. Het lijkt mij juist ook mooi om tegen hem te kunnen spelen. Al kan het ook een vervelende middag worden, hè.''

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020