FC Groningen nabij derde jaar huren van City's Itakura

FC Groningen nabij derde jaar huren van City's Itakura

29 juni 2020 – FC Groningen houdt Ko Itakura (23) zeer vermoedelijk langer aan boord. De verdediger werd de afgelopen twee seizoenen al gehuurd van Manchester City en vermoedelijk komt daar nog een derde jaar bij. Een permantente overgang is voorlopig nog onbetaalbaar voor de noorderlingen.Dat schrijft RTV Noord althans. "We zijn dicht bij een akkoord met Manchester City", bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover het regionale dagblad. "Ik verwacht dat we de komende weken duidelijkheid krijgen, maar het ziet er goed uit. Nu gaat het er vooral om of Ko zelf ook nog een jaar bij FC Groningen wil spelen. Als dat niet het geval was, waren we de gesprekken natuurlijk ook niet begonnen. Maar er kan zomaar nog een andere club informeren."

De Japanse multi-inzetbare verdediger kwam in zijn eerste jaar niet in actie namens FC Groningen, maar was afgelopen seizoen met 22 optredens een vast gezicht in het team van Danny Buijs. De club had hem zelfs blijvend willen overnemen, maar dat bleek financieel onhaalbaar. Wel profiteert de club mogelijk mee van een transfer in de toekomst, als hij zich profileert in de Eredivisie.

Met Mike te Wierik en Django Warmerdam vertrekken er twee vaste gezichten achterin bij FC Groningen, waardoor Buijs ongetwijfeld blij is dat Itakura vermoedelijk behouden blijft. Wessel Dammers werd bovendien al transfervrij overgenomen van Fortuna Sittard.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020