Arthur in de Barça-selectie, onrust rondom positie Setién

Arthur in de Barça-selectie, onrust rondom positie Setién

29 juni 2020 – FC Barcelona heeft Arthur gewoon opgenomen in de selectie voor het duel met Atlético Madrid van dinsdagavond. Hoewel El Mundo Deportivo vanmorgen (maandag) groots uitpakte en beweerde dat ruildeal met Miralem Pjanic (Juventus) binnen 24 uur zou worden afgerond, heeft Quique Setién hem bij de selectie genomen. Sergi Roberto is ook weer beschikbaar.De ruildeal tussen FC Barcelona en Juventus houdt de gemoederen al langer bezig in Catalonië. Hoewel Arthur in eerste instantie geen oren had naar een transfer naar Turijn, werd er redelijk snel een akkoord bereikt over alle zaken. Alleen het exacte bedrag dat Juventus moet bijpassen om de ruildeal compleet te maken, is nog onbekend.

Volgens El Mundo Deportivo ontvangt FC Barcelona 70 miljoen voor de Braziliaan (die tot en met 2025 tekent), met mogelijk nog 5 miljoen aan bonussen. Het betaalt op haar beurt 60 miljoen voor Pjanic, die zijn handtekening onder een verbintenis tot en met 2024 zet. Desondanks zit Arthur dus wel gewoon bij de wedstrijdselectie, hetzelfde geldt voor de herstelde back Sergi Roberto. Frenkie de Jong – nog altijd geblesseerd – ontbreekt wel in de topper.

Onrust rondom Setién
Verder ging het in de Spaanse media maandag veel over de positie van trainer Setién. Niet geheel toevallig gaf Xavi een groot interview, waarin hij zegt zich 'voor te bereiden' om de trainerspositie in Catalonië ooit over te nemen. Ook zegt hij dat het 'een droom' is om ooit de Blaugranas te leiden. In de winterstop legde hij een aanbieding om trainer te worden in Camp Nou echter nog naast zich neer. Komende zomer dient de mogelijkheid zich wederom aan.

Lees ookXavi erkent afgewezen aanbod Barça: "Het blijft mijn droom"

Goal.com meldde maandag bovendien dat er zelfs al besloten is om afscheid te nemen van Setién, ook als hij de Spaanse titel en Champions League nog wint. De spelers zouden namelijk ontevreden zijn over de coach en helemaal over zijn assistent. De Spaanse media zagen assistent-trainer Eder Sarabia, die eerder al eens openlijk botste met de spelers, botsen met Lionel Messi tijdens een drinkpauze (zie video onder). Messi gunde hem geen blik waardig, negeerde Sarabia en sprak lelijke woorden over hem. Het zou de druk in Catalonië alleen maar doen verhogen in aanloop naar de topper tegen Atlético Madrid. Bij een nederlaag kunnen de titelaspiraties vermoedelijk definitief de ijskast in.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020