Robben over aanvoerderschap: "Gaat de trainer straks bepalen"

Robben over aanvoerderschap: "Gaat de trainer straks bepalen"

29 juni 2020 – Arjen Robben weet nog niet of hij komend seizoen captain wordt van FC Groningen. Hoewel Hans Kraay jr. zondag naar buiten bracht dat de buitenspeler de aanvoerdersband zal dragen komend seizoen, is dat volgens de hoofdrolspeler zelf voorbarig. "Nee, dat weet ik nog niet. Zo ver zijn we nog helemaal niet. Dat gaat de trainer straks bepalen, dus zien we nog allemaal wel."Dat vertelde hij tegenover Radio 538 – de Ochtendshow. Kraay vertelde in het tv-programma Voetbalpraat dat Robben de band gaat overnemen van Mike te Wierik, die naar Derby County vertrekt in de zomer. Hij was op zijn beurt de opvolger van Samir Memisevic, die naar China vertrok. Keeper Sergio Padt werd de band afgenomen na het veelbesproken treinincident.

Lees ook: FC Groningen betaalt Robben geen salaris als hij geblesseerd is

Ondanks alle ontwikkelingen die inmiddels gaande zijn rondom Robben en FC Groningen, voelt de buitenspeler niet opeens meer druk dan eerst. "Ik probeer er heel ontspannen in te gaan staan. Dit is een stukje clubliefde en ik ga mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk op het veld te staan en zoveel mogelijk wedstrijden te spelen."

Of er na Robben nog meer spelers terugkeren bij FC Groningen, weet de buitenspeler niet. Lachend: "Dat zou mooi zijn, want we kunnen nog 3-4 goede spelers gebruiken. Ze kunnen zich bij mij aanmelden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020