Luhukay na één seizoen alweer weg bij FC Sankt Pauli

Luhukay na één seizoen alweer weg bij FC Sankt Pauli

29 juni 2020 – Jos Luhukay (57) vertrekt deze zomer bij FC Sankt Pauli. De Nederlandse coach heeft zijn eerste jaar erop zitten bij de 2. Bundesliga-club, maar ondanks dat zijn contract doorloopt, komt er geen tweede seizoen. De oefenmeester zou met een 'te harde hand' een nieuwe wind door de club brengen en daarom gaan beide partijen uit elkaar.Dat maakt de club bekend in een statement bekend. "Jos stipte terecht aan dat hij was gehaald om de vinger op de zere plek te leggen", vertelt Sankt Pauli-directeur Andreas Bornemann, die daarop geen kritiek had. "Maar misschien deed hij dat iets te hard. We zullen desondanks van zijn werk blijven profiteren in de toekomst." Het doel was om (op termijn) te promoveren naar de Bundesliga, maar dat lukte dit seizoen duidelijk niet met de veertiende plaats als eindresultaat.

Achteraf geeft Luhukay overigens toe dat hij soms iets te hard was naar buiten toe met eigenlijk 'interne kritiek. "Met terugwerkende kracht had ik bepaalde dingen zeker anders gedaan", denkt hij. Wel benadrukt hij dat het belang en succes van de tweede club van Hamburg bij hem altijd voorop hebben gestaan.

De Limburgse coach werkte in het verleden bij diverse Duitse club, waaronder SC Paderborn, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. In 2018 werkte hij een korte periode bij het Engelse Sheffield Wednesday.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020