Schreuder had seizoen met Hoffenheim willen afmaken

Schreuder had seizoen met Hoffenheim willen afmaken

29 juni 2020 – Alfred Schreuder had het seizoen met 1899 Hoffenheim wél graag afgemaakt. Hoewel de coach blijft staan achter zijn besluit om de confrontatie te zoeken met de clubleiding over de lange termijn, had hij niet gedacht dat het zo snel was gegaan. "Het is alleen zonde dat ik het seizoen niet heb kunnen afmaken. Daarbij kijk ik in de spiegel. Dat had ik misschien beter moeten doen. Het escaleerde een beetje op het laatst."Dat vertelde hij tegenover Ziggo Sport over zijn plotselinge vertrek bij de Duitse club. "Het verraste mij ook wel dat het zo snel ging", zei hij over zijn afscheid bij het tv-programma Rondo. Daar ging echter een heel lang traject aan vooraf, met name over de toekomst op lange(re) termijn van 1899 Hoffenheim. "Ik heb een duidelijke manier van trainen. Dat was me ook gevraagd. In de zomer was er veel veranderd in de selectie en er moest een nieuwe hiërarchie komen. Tijdens het seizoen wilde ik doorselecteren en verder kijken. Ik was met de korte termijn bezig, maar ook met de lange termijn. Dat laatste vind ik heel belangrijk."

Schreuder wachtte op antwoorden van de clubleiding, maar werd ontevreden toen die uitbleven. "Ik wilde antwoorden hebben", aldus Schreuder, die naar eigen zeggen ongeduldig werd. Aan de sportieve resultaten lag het in elk geval niet. "Het ging namelijk steeds beter", vond Schreuder, die zag dat zijn oude club een rechtstreeks Europa League-ticket pakte zonder hem. "Andrej Kramaric, een belangrijke speler, was ook weer fit."

Lees ookBreuk Schreuder zorgt voor verbazing: "Vreemd, heel vreemd"

Al met al vindt Schreuder jammer hoe het is gelopen. "Want Hoffenheim is een mooie club met goede mensen. Maar soms is er een verschil van inzicht en dan moet je niet willen blijven zitten", stelt de Nederlander, die nog geen gesprekken heeft lopen met nieuwe clubs. Er hebben wel clubs geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer, maar concreet is er volgens hem nog niets.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020