Genee over dubbelrol: "Ik zat in een volledige squeeze"

Genee over dubbelrol: "Ik zat in een volledige squeeze"

29 juni 2020 – Wilfred Genee heeft gereageerd op de ophef van afgelopen week rondom het programma Veronica Inside. De presentator kreeg diverse bedreigingen aan zijn adres na zijn rol in de uitzending van vandaag (maandag) een week geleden. "Ik doe alles voor het programma. Ben de zaakwaarnemer, doe de merchandise en spreek met nieuwe sponsoren. Ik ben de laatste die het programma wil verlaten."Dat vertelde hij bij Op1 over de soap van afgelopen week. "Ik had gelijk door, dit valt op dit moment heel slecht. Ik wist meteen: dit gaat groter worden", zei hij over de grap van Johan Derksen over zwarte piet en Akwasi. "Er ontstond een wervelstorm op social media. Iedereen was in paniek, sponsoren haakten af. Er is in één weekend een miljoen euro verdampt aan sponsorgeld en een nieuwe sponsor haakte af." Genee kreeg op de eerste uitzending zoveel reacties, dat hij zich ging afvragen of de grap van Derksen nog wél kon.

"We hadden misschien het programma niet door moeten laten gaan", erkende Genee, omdat veel voetballers niet wilden. "Ik zat daar als presentator van Veronica Inside én als discussieleider van een programma over racisme. Dat was heel ingewikkeld en best een lastige combinatie. Ik zat in een volledige squeeze." Achteraf had Genee in een andere rol aan tafel moeten gaan zitten, erkent hij. Wel stelt hij dat Derksen en René van der Gijp op de hoogte waren van de gasten die aanwezig zouden zijn in de uitzending. Al dacht Derksen dat ze aan een tafeltje zouden zitten, zoals diverse andere gasten normaliter ook doen. 

Lees ookVeronica Inside maandag geschrapt na een 'emotioneel' gesprek

"We moesten iets doen, het was oorlog rondom het programma na de grap van Johan. De callcenters van onze sponsoren werden bedreigd", aldus Genee, die na zijn eigen optreden ook veel kritiek kreeg. "Het heeft mij ook veel gedaan, de reacties van Johan en René. Ik betreur het enorm dat deze mannen denken dat ik ze genaaid heb. Ik heb mezelf veel te veel ingezet om de onafhankelijke gespreksleider te zijn. Maar hoe had ik dat anders moeten doen? We zaten in een spagaat en dat is met terugwerkende kracht slecht gegaan. Onze kijkers begrepen het niet."

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020