Real Madrid wint moeizaam, maar loopt wel weer uit op Barcelona

28 juni 2020, 23:58   Bijgewerkt: 29 juni 2020, 07:23

Real Madrid heeft in de titelrace verder afstand genomen van FC Barcelona. De koploper boekte zondagavond een minimale overwinning op bezoek bij Espanyol: 0-1. Het doelpunt van Casemiro was er door toedoen van Karim Benzema een van grote schoonheid.

Overtuigend verliep de avond niet voor Real. Espanyol begon dapper aan het duel en verscheen een paar keer dreigend voor het Madrileense doel. Pas halverwege de eerste helft, na de drinkpauze, werd Real sterker en kwam Espanyol steeds meer onder druk te staan. Het leidde vlak voor het rustsignaal tot het enige doelpunt van de avond. Op magistrale wijze bediende Karim Benzema doelpuntenmaker Casemiro. Met de hak bracht de Fransman zijn ploeggenoot in scoringspositie.

Na rust kon De Koninklijke teren op de minimale voorsprong. Zelf schakelde het een versnelling terug en ontbeerde het Espanyol aan kwaliteiten om de gasten pijn te doen. Voor Real zijn de drie punten goud waard, want het profiteert optimaal het morsende Barça. De Catalanen speelden zaterdag gelijk tegen Celta de Vigo (2-2) en hebben nu twee punten minder dan Real.