Atalanta ruikt Champions League, Younes scoort weer eens

28 juni 2020, 21:46

Atalanta kan deelname aan de Champions League nauwelijks meer ontgaan. De club van Marten Roon en Hans Hateboer profiteerde zondagavond optimaal van de nederlaag van AS Roma door zelf te winnen van Udinese (2-3). Ook Napoli boekte een zege. Mede dankzij Amin Younes zegevierde de Italiaanse bekerwinnaar  in de thuiswedstrijd tegen SPAL (3-1).

Udinese - Atalanta 2-3

Atalanta dankt Luis Muriel tegen de nummer vijftien Italië. Met twee fraaie treffers had hij een groot aandeel in de zege. Nadat Duvan Zapata (foto) de score voor de gasten had geopend en Kevin Lasagna voor de gelijkmaker tekende, liet Muriel zich gelden. Een vrije trap krulde hij in de kruising en later ging ook een droog afstandsschot tegen de touwen. In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor Atalanta. Op aangeven van Marvin Zeegelaar maakte Lasagna zijn tweede. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Aan het duel deden ook behoorlijk wat Nederlanders mee. Hans Hateboer startte aan de zijde van Atalanta in de basis en viel Marten de Roon in. Bij Udinese verscheen Bram Nuytinck aan de aftrap en maakten Zeegelaar en Hidde ter Avest als invaller hun opwachting. Voor de Nederlandse enclave van Atalanta werd het een gedenkwaardige avond, omdat voor de tweede keer in de historie deelname aan de Champions League lonkt. Atalanta staat stevig in de top-vier met negen punten voorsprong op nummer vijf AS Roma. 

Napoli - SPAL 3-1

In de thuiswedstrijd van Napoli tegen hekkensluiter SPAL liet Amin Younes weer eens van zich horen.  De oud-Ajacied maakte met zijn hoofd zijn eerste treffer van het seizoen. Het betekende tegen SPAL de beslissende 3-1. Al vroeg had Dries Mertens de score geopend voor Napoli en maakte Andrea Petagna verrassend de gelijkmaker. Dankzij José Callejon ging Napoli wel met een voorsprong aan de thee. De uiteindelijke overwinning brengt Napoli op drie punten van nummer vijf AS Roma, anderzijds zit AC Milan ook op de hielen.

Overige uitslagen

Sampdoria - Bologna 1-2

Sassuolo - Hellas Verona 3-3

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen