Drama HSV compleet, Heidenheim naar play-offs

28 juni 2020, 17:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hamburger SV speelt ook volgend seizoen in de 2. Bundesliga. Voor het tweede seizoen op rij grijpt HSV naast de zo gewenste terugkeer naar het hoogste niveau van Duitsland. Het hemeltergend slechte HSV werd in de laatste speelronde in eigen huis afgedroogd door Sandhausen  (1-5) en gaat FC Heidenheim, dat verloor bij kampioen Arminia Bielefeld (3-0), naar de promotiefinale tegen Werder Bremen. VfB Stuttgart maakte de directe promotie zondagmiddag officieel.

Hamburger SV - Sandhausen 1-5

HSV was van tevoren afhankelijk van het resultaat van Heidenheim. Omdat al gauw bleek dat Heidenheim een kansloze middag tegemoet ging, lag de promotiefinale voor het oprapen. Met die stand van zaken had HSV aan een punt genoeg, maar de missie verliep desastreus. Middenmoter Sandhausen bezorgde HSV een enorme kater door met maar liefst 1-5 te zegevieren. Bij de eerste twee tegendoelpunten vervulde Rick van Drongelen een negatieve hoofdrol. De 0-1 van Sandhausen kwam op zijn naam en hief de Nederlander bij de 0-2 van Kevin Behrens buitenspel op. Tot overmaat van ramp viel Van Drongelen ook met een - op het oog - zware blessure uit. Even mocht HSV nog hopen op een goede afloop. De thuisploeg kreeg met een half uur op de klok een dubieuze penalty toegekend. Aaron Hunt schoot de strafschop fraai raak, maar het werd niet de opmaat voor een comeback. Met nog eens twee doelpunten van Behrens en een voormalig Roda JC-speler Mario Engels strooide Sandhausen alleen nog maar meer zout in de wonden van HSV.

Arminia Bielefeld - FC Heidenheim 3-0

Heidenheim had alles in eigen hand om de promotiefinale veilig te stellen. De seizoensverrassing tankte vorige week nog vertrouwen door HSV te kloppen en de derde plek over te nemen. Dat vertrouwen werd binnen twintig minuten aan diggelen geschoten door Arminia Bielefeld. De kampioen kwam via Fabian Klos en Andreas Voglsammer vroeg op een ruime voorsprong. Vroeg na rust besliste Jonatahn Clauss het duel: 3-0. Omdat HSV onderuit ging tegen Sandhausen, bleef de totale offday van Heidenheim zonder gevolgen en lonkt een historische promotie. Komende donderdag wacht het eerste treffen met Werder. 

VfB Stuttgart - Darmstadt 98 1-3

Stuttgart hoefde zich niet langer druk te maken om promotieperikelen. Door een veel beter doelsaldo kon de club op voorhand al niet meer achterhaald worden door FC Heidenheim. De nederlaag tegen Darmstadt was dan ook alleen voor de statistieken.  De doelpunten van Serdar Dursun en Matthias Bader kwamen tot stand na flets verdedigen van Stuttgart. De treffer van de thuisploeg kwam op naam van Mario Gomez, die na dit seizoen vertrekt. Tobias Kempe verzorgde het slotakkoord: 1-3.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen