Buijs blij met Robben: "Hij zal eerder moeten worden afgeremd"

28 juni 2020, 16:45

Danny Buijs uit naar de samenwerking met Arjen Robben bij FC Groningen. De trainer is pas twee jaar hoofdtrainer in het betaalde en krijgt nu de kans om met een topspeler te werken. Hij wist het al een paar weken en had moeite om zijn mond te houden.

Bij FOX Sports reageert de hoofdtrainer op de komst van Robben. "Het is een fantastisch gevoel. Ik wist het al een paar weken en dan is het heel lastig om het voor jezelf te houden. Dat is wel goed gelukt binnen de club. Het is fantastisch. Het is ongekend wat er met de club is gebeurd in de afgelopen uren. Voor mezelf als trainer is het fantastisch. Ik ben nu twee jaar trainer in het betaalde voetbal en ik heb een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Ik hoop nu naar een nog hoger niveau te groeien en dan draagt de samenwerking met zo'n speler natuurlijk aan bij."

Het is de vraag hoe Robben het fysiek kan houden. "De afgelopen weken heeft hij bij Bayern getraind. Dat hebben ze gedoseerd gedaan, met dagen rust tussen de trainingen zodat hij kon herstellen. Dat ging allemaal goed. De komende weken moeten we dat verder uitbouwen op de club. Vanaf 20 juli staan de eerste groepstrainingen weer op het programma. We moeten een zo'n ideaal mogelijk programma voor hem maken. Dit is een speler die zoveel van zichzelf eist, dus hij zal eerder moeten worden afgeremd dan een trap onder zijn kont."

Birmingham City

Naar verluidt staat Danny Buijs in de belangstelling van Birmingham City, maar hij is niet van plan om naar die club te gaan. "Ik ben niet officieel benaderd door Birmingham. Ik heb meegekregen dat ik op een lijst sta en dat is leuk om te horen, maar ik heb bewust mijn contract hier verlengd. Ik blijf bij Groningen, Birmingham hoeft dan ook niet te komen. Uiteraard hoop ik in de toekomst stappen te maken, maar nu zie ik hier nog veel perspectief. Dat Robben komt is dan iets moois extra."

Lees ook: 

Robben: "Ik wil nog niet euforisch zijn

Robben sluit rentree Oranje niet uit: "Niet te ver op vooruit lopen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen